Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor

Vi har försökt samla så många bra svar som möjligt som vi redan har svaret på, hoppas du hittar svaret här. Du kanske har en fråga till oss som vi redan har svarat på, och som är en återkommande fråga vi får dagligen. Se om du hittar din fråga, annars är du varmt välkommen att kontakta vår trevliga kundtjänst.

Om du är intresserad av att bli kund hos oss så kan du antingen göra din bokning via vårat Online Bokningssystem, telefon eller e-mail.

Vi kan komma igång med tjänsten 3 dagar efter bokningen.

En provstädning innebär att vi kommer hem till dig och utför en ordentlig städning. Det är bra att du är hemma vid det tillfället för att gå igenom med städerskan ifall du har några särskilda önskemål, om något behöver speciell skötsel eller rengöringsmedel som ska användas för olika syften, därefter klarar städerskan på egen hand. En provstädning är inte bindande för fortsatt städning.

För att städningen få korrekt effekt så är det bra att plocka undan leksaker, kläder och andra föremål som kan hindra arbetet. Har du valt fönsterputsning så ska blomkrukor, gardiner eller andra föremål som står i vägen för fönsterputsaren.

Du som kund har ingen bindningstid utan endast två (2) veckors uppsägningstid. Provstädning har ingen bindningstid eller uppsägsningstid.

Vårat mål på Clean4You Stockholm AB är att våra kunder har samma personal , veckodag, tid. Vissa undantag som vid sjukdom kan en annan städerska hoppa in istället.

Nej, ifall du finns på plats vid varje städtillfälle behöves det inte. Finns flera olika nyckelrutiner och vi är båda vana vid nycklar och larm. Vi har ett nyckelkontrakt där vi binder oss att ansvara för nyckeln vid överenskommande tider för städning. Sen finns det även ett annat alternativ att gömma nyckeln under dörrmattan, krukan etc.

Clean4You Stockholm AB har en ansvarsförsäkring som täcker skador som kan uppkomma under städningen. Alla skador ska rapporteras till oss senast 24 timmar från städtillfället. Skador som rapporteras senare än 24 timmar kommer inte att beaktas. Kommer man fram till att det är Violas Team AB som orsakat skadan så kommer kunden att ersättas utav oss.

Vi på Clean4You Stockholm AB strävar efter att du som kund är mer än nöjd därför har vi nöjd-kund garanti. Skulle du vara missnöjd med vårat arbete så ska du kontakta oss inom 24 timmar från städtillfället så åtgärdar vi problemet så snabbt som möjligt.

Vi har bara personal som är anställd på Clean4You Stockholm AB med hänsyn till LAS och med alla försäkringar som krävs.

Nytänkande

Vi är ett nytänkande och modernt företag där du som kund enkelt kan få offert, boka städning och efterfråga särskilda önskemål. Att vara kund hos oss är enkelt.

Information

Adress: Poseidons Torg 4, 136 46 Handen
Telefon: 070-408 5997
E-post: info@clean4you.se
Org. nr: 559188-6725

Vill du bli uppringd?

Fyll i nedan uppgifter om du vill att vi ska ringa upp dig.

    © 2024 Clean4You Stockholm AB. All rights reserved | Created by